Tuesday, April 9, 2013

Heeee lieve vriendjes, vriendinnetjes en familie,

It's been a while en ik weet weer niet waar ik moet beginnen... 1 ding staat vast: het leven in Kuala Lumpur bevalt goed, met name de weekenden haha. Ik ga vooral veel foto's posten, want die vertellen meer dan al mijn woorden.

M'n stage in het Hilton verloopt redelijk soepeltjes; ik heb het idee dat ik het 'alles zelf moeten ontdekken' iets meer onder de knie krijg, maar het kan nog beter. Ik vind het ook reuze vermoeiend om overal zelf achter aan te gaan, i.p.v. iemand die alles voor me voorkauwt en die me achter mijn broek aan zit dat ik dingen moet regelen. Het is eigenlijk best lekker om geleidt te worden heb ik ontdekt haha. Ik leer echter veel meer van wat ik nu doe natuurlijk. Mijn company tutor (heilige mentor die me beoordeeld aan het eind van de rit) laat me volledig vrij en dat is wel heel fijn. Ik kan zelf regelen dat ik een avondje mee draai in de bar van het hotel of mee ga nieuwe personeelskleding uitzoeken, dat is allemaal geen probleem. Hierdoor heb ik ook wel het idee dat ik veel opsteek. Stage gaat lekkah dus.

In de weekenden en op de vrije avonden probeer ik me over m'n moeheid heen te zetten (ik ben nog steeds niet volledig gewend aan 50u per week werken en m'n tere voetjes zijn dat ook niet haha) en zoveel mogelijk leuke dingen te doen, nu we er toch zijn! Ik kan op stage best vaak vrij regelen in het weekend, wat mij de mogelijkheid geeft er veel op uit te gaan met de Nederlandse groep stagiaires die hier zit. Ennnn wat heb ik al veel gedaan!

In mijn derde week hier ben ik naar Penang geweest; een eiland in het noorden van Maleisie slechts 5 uurtjes met de bus. Hier heb ik genoten van het mooie oude stadscentrum, super gave street art, strand, goed gezelschap en voedsel. Meer heeft een mensch niet nodig :)

 

 

En de week daarna werd ik uitgenodigd voor een Maleise bruiloft van een collega. Met een hele groep van werk zijn we de avond voor de bruiloft die kant op gegaan en hebben we in een homestay verbleven. Gezellig met 3 mede collegaatjes in een bed geslapen en de volgende dag hebben ze me volledig gepimpt voor de bruiloft. De bruiloft zelf stelde niet veel meer voor dan eten, even de bruid en bruidegom het beste wensen en toen was het alweer klaar. Niet heel spannend, maar wel leuk om een keer gezien te hebben.

 

 
Ook heb ik afgelopen weken het nachtleven weer uitgebreid verkend en ben ik er achter gekomen dat elke club / kroeg op ladies night (elke woensdag) allerlei gratis cocktails voor mijn vriendinnetjes en mij  in de aanbieding heeft :) Daarnaast werkt 1 van de nederlandse stagiaires voor een nachtclub en daar is dus ook gratis wodka te vinden. Allemaal enig!

 

Naast al dit foute entertainment, ben ik ook nog op zoek geweest naar de culture kant van KL. Die heeft 'ie wel en vooral in moskeen, tempels en kerken. Buiten dat lijkt deze stad vooral om shoppen en eten te draaien. Er zijn hier zoveel shopping malls, dat is niet normaal. Ik vind het vrij frappant, want heb niet het idee dat de samenleving hier gemiddeld zo rijk is. Dus wat het geheim hier achter is, kan ik hopelijk later aan jullie onthullen. Ongelooflijk hoe all die mega malls kunnen bestaan.

 Afgelopen weekend ben ik ook naar Cameron Highlands geweest en was echt even super! Heerlijk frisse berglucht, 20 graadjes, verse thee en vers fruit; magnifique. Ik had met 3 vrienden een taxi chauffeur gehuurd voor de hele dag, lekker decadent. Een chinees mannetje die ons alles vertelde over de natuur en ons alle te gekke plekken heeft laten zien. Wel relaxed om nu iets comfortabeler te kunnen reizen en niet meer op een laag backpacker budgetje.

 

 


Dit was de afgelopen maand in een notendop. I will be back shortly with more news! Aankomend weekend waarschijnlijk naar Langkawi en ook binnenkort Mikel die me op komt zoeken :) Ik denk aan jullie, lieve vriendjes, vriendinnetjes en familie! En mis jullie!

Dikke kus!