Monday, May 13, 2013

Hooooooi!

Inmiddels heb ik Maleisie grotendeels verkend en ben ik er eigenlijk wel klaar mee. Ik ga denk ik stoppen met mijn stage, want ik vind er gewoon helemaal niks meer aan... Dat is natuurlijk een geintje! Het gaat hier nog steeds hasssstikke lekker! Ik leef nog steeds van vrije dag naar vrije dag en kloot doordeweeks wat aan op stage. Ook dat laatste is weer een geintje. Interesseert het jullie wat ik allemaal schrijf? Ik doe m'n best er elke keer wat leuks van te maken, dus hoop dat dat zijn vruchten afwerpt! Vandaag de dag ben ik precies 2,5 maanden op stage; zo lang, maar toch ook zo kort... Cliche, maar het is niet anders. 

Anyways... 4 weken geleden met een groepje meiden heerlijk gerelaxed op Langkawi! Autootje gehuurd, rondgetuft, lekker fout gejetskiet, gefeest en 0 cultuur gesnoven, want die lijkt niet erg aanwezig op dit eiland. Ik zeg, snel weer zo'n weekend! Ik besef maar al te goed hoe geweldig het is dat ik hier op mijn vrije dagen dit soort enige dingen kan doen en probeer het er daarom ook zo veel mogelijk van te nemen. In Nederland worden dit soort tripjes toch lastig.


Oriental village

Hotelletje met hangplanten

Eventjes jullie jaloers maken!

Slurpen

Onze rag bak



Uitzicht vanaf het dak van ons appartement

De week na dit weekend heb ik vertoefd in de Roomservice outlet van het hotel. 560 kamers met 100% bezetting = gekkenhuis in de roomservice. Ik als een gek heen en weer gerend achter die kleine roomservice mannetjes aan, want voor 'security reasons' mocht ik niets alleen naar de kamers brengen. Wel nog m'n grootste fooi ooit binnen gehaald en daar moet mee gepronkt worden: 100 euro's.

Roomservice!

Van die 100 euro's heb ik meteen een busticket geboekt naar de plek waar mijn roots liggen: Singapore.  Moeders had me een e-mailtje gestuurd met alle must-sees in town en vervolgens ben ik solo de hele stad door gaan cruisen. De volgende dag ook nog naar Palau Ubin geweest (klein eilandje waar de fiets mij vervoerde) waar ik ternauwernood aan een stel wilde zwijnen ben ontkomen die besloten hadden mijn voertuig te omsingelen omdat er wat lege chipszakjes naast lagen. Natuurlijk ben ik op zoek geweest naar het huis waar wij de eerste 2 jaren van mijn leven hebben gesleten, maar door een verkeerd doorgegeven huisnummer weet ik nog steeds niet waar dat nou precies was, helaas pindakaas. Wel was het leuk om de straat en buurt te zien, nu heb ik er toch een beetje een idee van.

China town

Singapore river

Singapore dus


Ons oude straatje!

Pulau Ubin

Agressieve varkens

Bomen? Dit zijn bomen!

Hollander of wa?

Gave bomen

Na deze mooie dagen in rust en reinheid, want dat is Singapore vergeleken met KL, werd ik terug in het diepe gegooid in het Hilton; de opening van een nieuwe, Europees restaurant 'Graze'. In het diepe gegooid worden is eigenlijk niet de juiste term. De afgelopen 3 weken ben ik hier namelijk werkzaam en leer ik geen reet terwijl ik veel te veel tijd doorbreng in dat hotel door verschrikkelijke 'split-shifts' (werken van 12-3, pauze van 3-6 en dan weer werken van 6-12). Hier moet ik iets aan doen en ik ben al een week moed aan het verzamelen om hier iets aan te veranderen, maar tot nu toe elke keer gedacht 'het wordt vanzelf beter'. Mijn voornemen voor deze week: hier wat van zeggen tegen m'n manager en zorgen dat dit verandert. We'll see what happens...

Toch ben ik verre van ongelukkig, want ik heb een super leuke week gehad met Mikel hier! Het was natuurlijk super om elkaar weer te zien en ik had 4 dagen vrij. We hebben heerlijk in KL rondgehangen en zijn naar de mooiste bounty eilanden van Maleisie afgereisd; de Perhentian Islands. Het was allemaal even superbe.


Op 300M hoogte met Mr Hoogtevrees

Local feed

Huisje op Perhentians

Zamen zijn

Long Beach

Blauwe wateren

Lief hagedisje

Wederom is mijn conclusie positief; het gaat lekka. Alleen aan die stage die tussen de weekenden doorkomt even wat doen, maar volgens mij het is doel van deze stage deels het leren aanvaarden van dit soort frustraties. En zeker in Maleisie kom ik wat dit betreft, goed aan mijn trekken. Maar dit gaat goed komen! Over 3 maanden sta ik weer bij jullie op de stoep en mag ik weer heerlijk verder studeren. Tot snel lieverds! Dikke kus