Wednesday, June 12, 2013

Dames & heren, jongens & meisjes,

Welkom terug op deze geweldige blog. Na jullie een maand met rust te hebben gelaten, kom ik nu weer met een nieuw verhaal. Eigenlijk gaat alles hier z'n Maleise gangetje en is er niets speciaals aan de hand met uitzondering van de wekelijkse tripjes. Ik ben naar Sumatra en Bali gevlogen om daar een beetje met Mikel mee te backpacken.

Na een vlucht van een uurtje kwamen we aan in Medan, de hoofdstad van Sumatra. We hadden slechts 4 dagen om dit deel van Indonesie te verkennen en besloten daarom meteen door te reizen naar Bukit Lawang; 1 van de laatste plekken op aarde waar orang-oetangs in het wild leven. Een 2 daagse trekking door de jungle met prive gids resulteert in het zien van 2 moeder orang-oetangs met hun jonkies, het eten van zelf gevangen vissies, potjes kaarten met locals, starende moslims en zeer veel spierpijn. Starende moslims: op dag 2 voeren we terug in de rivier op grote banden met als eindpunt wederom Bukit Lawang dat op ons moment van aankomst overspoeld was door de local moslims die volledig geobsedeerd waren door mijn bikini. We hadden zeker een joelend publiek van 200 man, awkward! Geen rekening mee gehouden haha.

Back To Nature Guesthouse

Avondmaal bij elkaar vissen

Chilling

Jungle trekking met grote boom

Wilde orang-oetang moeder met baby

Coming closer

Na dit avontuur sprongen we de bus in naar het dorpje Berestagi, de gateway naar de Gunung Sibayak vulkaan. Na een iets minder comfortabel ritje (stoeltjes op indo formaat en 837489279 gaten in de weg verder) van 6u waarin we slechts 70km aflegden, bereikten wij onze bestemming. Met een buitentemperatuur van 20C, het koelste voor mij sinds 3 maanden, vrozen mijn tenen er aardig af. De volgende dag besloten we zonder gids naar de vulkaan krater te klauteren, want dit scheen wel te doen te zijn. Na een paar keer verkeerd klauteren, vonden we het pad naar de top en binnen 2u stonden we naast onze eerste krater. Wat een zwavelstank en gaaf uitzicht, simpelweg amazing.

Op weg naar de Gunung Sibayak vulkaan 

Gunung Sibayak

Gunung Sibayak

Hierna meteen de volgende bus in gerold naar Danau Toba; een vulkanisch meer. 's Ochtends de eerste ferry naar het eiland in het meer gepakt en daar heel de dag rondgetourd op een scootertje. Het is daar echt schitterend. De locals groeten ons allemaal en de kinderen renden zelfs gillend achter de scooter aan. Helaas moesten we de laatste ferry terugpakken (die we op 1 haar na hebben gehaald) om onze vlucht die nacht te halen, maar hier hadden we best een weekje willen vertoeven!

Danau Toba

Danau Toba

Mooi zwembad aan het meer

Traditionele 'birdhouses' waar de locals in wonen


Woeste wegen

 In deze 4 super drukke dagen heb ik de mooiste natuur gezien in heel mijn leven, wat is dit een prachtig land! Daarom meteen plannen gemaakt voor een dikke week Bali. Bij terugkomst echter wel een beetje ingestort van 3 maanden hard werken en elke vrije dag de hort op, maar na 3 dagen ganz niets doen in m'n veilige thuishaven was ik er weer klaar voor. Een week bij de poolside bar werken was de volgende stop en dit was wel een mooie uitdaging met 37C. Hoe die vaste werknemers het daar jaar in jaar uit volhouden is voor mij een raadsel. Voor mij was een goede ervaring voor 1 week.

Lekker zweetkoppie

Lam op de barbecue

The pool

Na dit weekje werken had ik 8 dagen vrij geregeld voor het Bali plan; maandag avond vertrokken en woensdag ochtend terug. Daar aangekomen, Mikel meteen opgezocht en eerst een dagje de beest uitgehangen in oh zo foute Kuta, zeer vergelijkbaar met Chersoa. De volgende dag zijn we van ons hotelletje verhuist naar het huis van een local die Mikel in de bus had ontmoet. Daar hebben we 3 nachten verbleven en dat was natuurlijk super! Dwi (de local) was zo enorm gastvrij, dat is voor ons onvoorstelbaar. Hij leende ons z'n scooter en huissleutel en vertelde ons hoe we overal naartoe konden komen. We hebben ons 3 dagen in het wilde verkeer gestort en hebben bijna elk hoekje van Bali bekeken, geweldig!

Sanur, Bali

Kamer bij Dwi

Koken

Onze vriend met z'n laughing budda baby


Daarna besloten we de boot te pakken naar de Gilli Islands om daar te genieten van de rust en reinheid van een klein eiland zonder gemotoriseerd verkeer. Gesnorkeld, strand gehangen en nog meer geluierd.

Sunset

Gili

Gili

Paard en wagen als vervoer

Snorkelmannetje onder de boot

Gili


Helemaal uitgerust terug thuis en klaar voor de laatste 2 maanden stage. Het glazen, bestek en borden poleren begin in helemaal zat te worden, maar ik merk wel dat het contact tussen m'n collega's en mij steeds beter wordt. Ik ga proberen aankomende 2 maanden op zo veel mogelijk verschillende plekken te werken om de boel een beetje interessant te houden, wish me luck!

Kinders, geniet van jullie beetje zomerse weer daar. Ik kan niet wachten jullie weer te zien!

Dikke kus