Friday, July 12, 2013

The final countdown padadapaaaa!

Nog minder dan een maand voor ik me weer op Nederlandse bodem bevind en ik jullie in m'n armpjes kan sluiten, jippieeeee! De meeste Nederlanders van ons clubbie zijn inmiddels klaar met hun stage, maar ik zwoeg nog even door. Nu de motivatie voor m'n stage volledig gone is, is het even doorbijten, maar met de teller op nog 28 dagen is dat wel te doen.

Afgelopen maand hebben we een heerlijk weekje haze gehad die vanuit Sumatra is komen overwaaien. Van de ene op de andere dag leek het alsof er een dikke mist hing en deze stonk verschrikkelijk naar verbrand hout. Het advies; zo veel mogelijk binnen blijven en mondkapjes op als je naar buiten gaat. Ik ben dus zo min mogelijk vrijwillig buiten geweest, maar het mondkapjes advies vond ik weer een beetje over de top dus die heb ik achterwege gelaten. Na een week en een flinke regenbui was de haze verdwenen en was alles back to normal. Eigenlijk stelde het niet zo veel voor, maar toch hopelijk geen haze meer m'n laatste weken!

Hazardous KL

Inmiddels is m'n lieve vriendje weer naar Nederland vertrokken, maar we hebben onze mooie, deels samen doorgebrachte tijd hier nog goed kunnen afsluiten met een weekendje Penang. Hier was ik al eens geweest dus nu wist ik alle goede nog plekjes te vinden. Super relaxed en heerlijk gechilled!

Avondmaaltje

Lekker samen op stap

El Guesthouse

Penang

Hierna was het toch echt tijd voor afscheid en terug naar de harde realiteit van stage. Ik heb 2 weken meegedraaid met de banqueting en events afdeling van het hotel die 25% van de totale hotel revenue generen met maar 12 vast werknemers, wat een operatie! Super gaaf om hier mee te mogen werken en eindelijk kreeg ik de taak mensen aan te sturen i.p.v. zelf klote klusjes doen. Ik kreeg af en toe een groepje part timers onder m'n hoede en dan moesten we zelf een eventje uitvoeren, super leuk en leerzaam! Ik kwam er wel al snel achter dat het aansturen iets heel anders is dan het uitvoeren. Eerst vond ik het moeilijk om iemand te vragen iets te doen, zeker omdat ik net op deze afdeling kwam kijken, maar al gauw kwam ik er achter dat deze werknemers een taak willen krijgen en ze het fijn vinden om aangestuurd te worden. Hehe, wat een leerschool die stage! Omdat de events allemaal zo gigantisch zijn, verloren ze me af en toe wel een beetje uit het oog daar en zo ben ik af toe lekker een uurtje eerder naar huis gegaan, zonder dat 1 iemand me ook maar miste hihihi.

Na deze plezante weekjes ben ik nog een paar dagen naar het eiland Pangkor geweest met Charlotte, een vriendin die stage loopt in een ander Hilton in KL. Op en top vakantie gevierd!

Wilde toekans daaro

Geiten er ook bij

Prachtig Pangkor

Prachtig allemachtig

Hangjong avondjes op het strand

Another day, 
another cloudy sunset 

Friends 4 evz

Lekker scooter rijden

En dit was slechts 
de schade op 1 arm

Onze balkonmattie 

Lachen, gieren, brullen 
bij another sunset

Het geweldige resort

Nu nog 2 weken stage, dan 4 dagen vrij met een trip naar Borneo op de planning, nog 2 weken stage en dan FINITO. Na m'n laatste stage dag vertrek ik direct naar Nederland om nog een kamer en andere zaken te regelen voor het nieuwe studie jaar van start gaat. Gelukkig heb ik nu weer wat actie op stage, want na 3 maanden van renovations zijn de lobby lounge, een nieuw restaurant en twee nieuwe barretjes in het hotel heropend. Hier mag ik als vliegende keep overal een beetje helpen en de openingsfases van nieuwe ondernemingen zijn altijd interessant, dus dit is leuheuk. Nog even proberen te shinen deze laatste weken voor een (hopelijk) geweldige eindbeoordeling, een 8 of 9 van m'n company tutor voor mijn gigantische inzet zal toch wel leuk zijn.

Ik heb super veel zin om jullie allemaal weer te zien als ik terug ben, dus blijf waar je bent en bereid je voor op een bezoekje aan de Emilie. Ik hoop dat jullie allemaal genieten van het heerlijke weer daar en het jullie allemaal goed vergaat.

One Malay love!
Dikke kus!